Vaak voorkomende "nagel" vragen:

 

 

Zijn kunstnagels slecht voor je eigen nagels? En moeten ze af en toe niet eens helemaal verwijderd worden?

 

Het is niet meer te tellen hoeveel keer mij dit al is gevraagd doorheen de jaren. Dat dergelijke vraag gesteld wordt, is helaas het gevolg van verhalen van dames met slechte ervaringen,  doordat kunstnagels op een slechte manier worden geplaatst en bijgewerkt.   Het plaatsen van kunstnagels is een vak en wordt alleen maar beter en beter door de jaren ervaring.  Een kunstnagel ga je niet zomaar eventjes "zetten". 

 

Als kunstnagels worden aangebracht en nabehandeld door een vakkundige nagelstyliste dan zijn ze absoluut niet schadelijk voor je eigen nagels!

Een vakkundige nagelstyliste heeft door haar opleidingen en ervaring de juiste vijltechniek in de handen en zorgt ervoor dat ze je eigen nagels niet beschadigt door te hard vijlen of frezen.  Dit is zeer belangrijk, ook bij de nabehandelingen.

 

Tevens moeten er kwaliteitsvolle producten gebruikt worden.  Behoed u dus zeker voor het ruime aanbod van goedkope nagelbehandelingen, hoe verleidelijk dit ook mag zijn.  Een goedkope nagelbehandeling houdt meestal ook goedkope producten in.  Slechte producten, verkeerde technieken, geen of onvoldoende opleiding van de nagelstylist ... het gebeurt maar al te vaak.

Investeer daarom bij een gediplomeerd/ervaren nagelstyliste.

 

Is het plaatsen en nabehandelen van gelnagels pijnlijk?

 

Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden?  Bij Anikaso uiteraard NIET dus!  Een nagelbehandeling is een ontspannend moment voor de klant.  Eindelijk even de tijd om zich te laten verwennen en helemaal niets doen.

 

Je kan al eens gevoeliger zijn dan anders - bijvoorbeeld als je ziek bent .... maar pijn?  Neen hoor. 

 

Als de gel een hevig brandend gevoel geeft onder de lamp, dan zou het kunnen dat er met goedkope producten wordt gewerkt!  En goedkope producten zijn slecht voor de nagels.

 

Het vijlen en frezen mag absoluut geen pijn doen.  Is dat wel het geval, dan is je nagelstyliste verkeerd bezig en heeft ze de techniek niet onder controle.

 

 

Kan je alles doen met gelnagels?

 

Alles?  Je kan met gelnagels veel doen, want ze zijn sterker dan je natuurlijke nagels.  Maar gebruik ze zeker niet als gereedschap.  Het zijn juweeltjes aan je vingers en het is geen gereedschapsmateriaal die je bij de hand hebt om snel wat klusjes op te lossen. 

 

Agressieve schoonmaakmiddelen zijn slecht voor je kunstnagels, maar ook voor je huid.  Dus handschoenen dragen in dat geval. 

 

Lange nagels zijn mooi maar hebben natuurlijk meer kans tot breken, zeker als je er 'alles' mee doet.    

 

We belasten - zonder erbij na te denken - onze nagels enorm veel.  Een eenvoudig voorbeeld is pas gewassen, natte, zware handdoeken uit de wasmachine halen of denk maar even aan het bed opmaken, een hoeslaken rond de matras leggen, poetsen, ... onze nageltjes hebben het sowieso al zwaar te verduren en toch ... houden ze meestal stand.

 

Bekijk zeker eens de "Do's-and-don'ts".

 

Welke producten zijn slecht voor kunstnagels?

 

Gebruik nagellakremover zonder aceton.  Gewone nagellakremover met aceton zal uw kunstnagels aantasten, waardoor ze kunnen loslaten.

Pas op met: aceton, benzine, terpentine, ammoniak, spiritus.  Dit geldt ook voor bleekwater, Cillit Bang, Vanish en sommige allesreinigers.

Kortom, datgene waarvoor je sowieso handschoenen zou dragen om je huid te beschermen, is eveneens van toepassing voor je kunstnagels.

Regelmatige nabehandelingen om de 3 à 4 weken zorgen voor goed verzorgde nagels!

 

Kun je een schimmel krijgen door het dragen van kunstnagels?

 

Als je keer op keer vakkundige en hygiënische nagelbehandelingen krijgt en op tijd je nagels laat bijwerken dan is die kans klein.  Doch, zijn er nu eenmaal mensen die aanleg hebben tot het maken van schimmels, maar de oorzaak is dan niet het dragen van kunstnagels.

 

Een schimmel kan ontstaan wanneer je o.a. veel te lang wacht met je bijwerking en er lucht onder de kunstnagel komt of een nagel breekt en te lang wacht met de herstelling of er zelf gaat aan prutsen.  Onder zo'n nagel kan vocht komen, met alle mogelijke gevolgen.

 

Let er ook op dat je nagelstyliste niet voor iedere klant dezelfde vijl gebruikt.  Een schimmel kan op die manier zeer snel overgebracht worden!

 

Gebruik thuis ook nooit dezelfde vijl voor jouw teennagels en vingernagels.  Maar dat spreekt voor zich veronderstel ik.

 

Hygiëne staat hoog in het vaandel bij Anikaso.  Zo heeft iedere klant zijn eigen vijlenset. 

De materialen worden telkens ontsmet en bij iedere klant wordt er een ander freesbitje gebruikt.

 

Bij Anikaso wordt de behandeling stop gezet wanneer de aanwezigheid van een schimmel of andere bacteriële nagelinfectie wordt opgemerkt.  Anikaso zal je doorverwijzen naar je huisarts.

Op schimmelnagels worden geen behandelingen gedaan!

 

Is een bijwerking noodzakelijk?

 

Jouw nagels groeien verder onder de kunstnagel.  Een nagel groeit gemiddeld 1 à 2 mm per maand waardoor het stresspunt van de kunstnagels uit balans geraakt.  Daarom hebben gelnagels om de drie à vier weken een bijwerking (rebalancing) nodig.  Dan wordt 95% van de oude gel verwijderd en krijgen de nagels een nieuw laagje gel.  Het stresspunt komt dan weer op de juiste plaats te liggen en zo zijn de nagels terug in balans waardoor je minder risico hebt tot beschadigingen.

Een ‘bijwerking’ is ontzettend belangrijk voor het behouden van gezonde natuurlijke nagels.  Idealiter is dit om de 3 à 4 weken.  Regelmatig follow-up zorgt voor gezonde natuurlijke nagels en de beste fundering voor een mooie set kunstnagels.  Wacht je hier te lang mee,  dan schaadt dit jouw natuurlijke nagels alsook het kunstproduct.  Vanaf 6 weken spreken we niet meer over een bijwerking,  omdat het product zodanig is uitgegroeid , waardoor het niet meer in balans kan gebracht worden en een volledig nieuwe architectuur moet geplaatst worden.

 

Kan ik om het even wanneer beslissen om de gelnagels te laten verwijderen?

 

Uiteraard kan dat!  Probeer ze echter niet zelf te verwijderen.  Ook hier weer is het de nagelstyliste die haar vak kent en die ervoor zorgt dat de gelnagels op een professionele wijze verwijderd worden.  Gelnagels die steeds op een professionele manier zijn bijgewerkt zullen geen schade ondervinden na de verwijdering! 

 

Ik moet een operatie ondergaan, moeten al mijn gelnagels verwijderd worden?

 

Sommige artsen eisen dat alle kunstnagels verwijderd worden, anderen dan weer niet.  Er zijn ook ziekenhuizen waar men vraagt om enkel de nagel van de rechter wijsvinger naturel te maken.

Tijdens een operatie kan men aan je nagels zien of je lichaam nog voldoende zuurstof krijgt. 

Voorzie zeker ook dat al je teennagels vrij zijn van gel of van nagellak.

 

Anikaso kan, op jouw vraag, enkel van je rechter wijsvinger de gel volledig verwijderen en de andere negen nagels gewoon opbouwen met een transparante gel, zodat deze hun stevigheid behouden, maar ook transparant blijven.  Enkele dagen na je operatie kom je terug en zorgen we er voor dat al je nagels terug schitteren met een mooi kleurtje.  

 

Vraag zeker eerst aan je arts dat hij hiermee akkoord kan gaan!

 

Sinds mijn ziekte heb ik problemen met mijn gelnagels.  Hoe kan dit?

 

Narcose in het afgelopen half jaar, zwangerschap, hormonale storingen, antibiotica gebruik, chemotherapie, extreem 'vette' of 'vochtige' natuurlijke nagels, zwak immuunsysteem, anti depressiva,  .... er zijn tal van redenen die plots een verandering in de hechting van gelnagels kunnen teweeg brengen. 

 

Anikaso zoekt in dat geval naar de juiste nagelbehandeling.  Soms is het voldoende om een andere gel te gebruiken met andere flexibiliteit of voegen we een bonder toe tijdens de opbouw van de nagel. We zoeken de ideale behandeling voor jouw nagels en zorgen er voor dat dit probleem van tijdelijke aard zal zijn.

 

Hoe snel groeit een nagel?

 

Handnagels groeien 2 à 3 mm per maand. In een halfjaar zijn ze dus geheel vernieuwd.

In de zomer groeit de nagel vlugger dan in de winter, dit is onder invloed van de zon. 

 

Mijn vriendin heeft kunstnagels maar die tonen zo "dik", is dat normaal?

 

Die vraag stelt men mij geregeld.  Een kunstnagel mag niet "dik" gelegd worden. 

In het woord kunstnagels, zit wel degelijk "kunst"... De natuurlijke nagel wordt zodanig opgebouwd en gemodelleerd om een perfecte nagelvorm na te streven.  Er moet wel een lichte bolling worden gelegd om zo balans te geven en de ideale nagel te creëren.  Maar die bolling mag zeker geen "bol" op de nagel zijn.   Nogmaals het plaatsen van kunstnagels is een vak, een kunst waarbij het creëren van een ideale nagel wordt nagestreefd.

 

Ik wil van nagelstudio veranderen, heeft dat invloed op mijn nagels?

 

Dat heeft zeker geen invloed op jouw nagels. 

Enkel bij solarnagels zal de behandeltijd langer zijn.  Solarnagels zijn van een product gemaakt dat zeer hard is en helaas schadelijk voor de natuurlijke nagel. Daarom moet dit product met de uiterste voorzichtigheid voor beschadiging verwijderd worden.

 

Ik lees geregeld over Solarnagels, wat is dat?

 

In sommige salons worden er nagels gezet tegen een lagere prijs.  Ze noemen deze nagels Solarnagels.  Solaracryl is een keiharde acryl die zelfs blijft zitten als je jouw nagel hard stoot, wat kan lijden tot langdurige pijn of breuken aan de natuurlijke nagel.  Solar is een merkloos acryl dat vanuit Azië wordt geïmporteerd en soms wordt verdoezeld door het product in een potje met merknaam te doen.  Deze solaracryl bevat de stof "methacrylate", ook bekend als MMA.  Dit is een soort goedkoop lijmmiddel, zorgt voor een (te) sterke bevestiging en een snelle uitdroging en zorgt voor beschadiging aan de natuurlijke nagels.

Investeer daarom bij een gediplomeerd/ervaren nagelstyliste die met kwaliteitsvolle producten werkt.